U t b l i c k

U t b l i c k

Turné avsnitt 1

Undran?Posted by Bosse 2010-03-09 13:47:11
I går träffades Jörgen, Per och jag för att köra igenom ett gäng låtar som ingen av oss har spelat på 30 år. Ja, så länge sen är det vi turnerade med Monica. Och nu ska vi försöka göra henne lite sugen på att åka ut på en Reunion-turné. Jag menar, alla andra band som tog paus för 20-30 år sen gör ju comeback, så varför ska vi vara sämre?

Ett kraftigt avbräck är ju att vår käre gitarrist gick ur tiden för snart två år sen. Må han se oss från den del av himlen där man jammar när man känner för det...

Det är en säregen känsla att försöka spela en låt jag skrev musiken till för 33 år sen, bara för att konstatera att jag måste 'ta ut' låten eftersom jag inte kommer ihåg exakt hur den går. Jag talar om 'Jag är som jag är', titellåten från den första plattan vi spelade in med Monica, hennes femte. För att inte tala om att försöka spela salsa-piano-riffen i 'Svensk sås' utan att snubbla över tangenterna med vänsterhanden. Men övning ger färdighet och skam den som ger sig.

Det var kul som fan att lira med de två återstående medlemmarna av 'New Band' och lika vemodigt att göra det utan Lasse. Men snart hoppas jag att vi kör ett första rep med Monica bakom sångmiken!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lelle 2010-05-12 17:31:07

Kul att du har en blogg Bosse !

Jag har förhoppning att alla dina gamla spelkamrater från 80-talet får en hint om det blir spelning av med " Monica New Band " igen.....

Klart vi kommer !

Mvh. Lelle

Posted by Bosse 2010-03-12 07:57:03

Hej Kåre!

Klart jag kommer ihåg dig. Det var inte igår. Att se dig här var en överraskning, trodde inte någon läste min blogg. Utom möjligen då de närmast sörjande.

Harebra du också /B

Posted by Kåre 2010-03-10 19:34:57

Hej Bosse.
Kul att "halka in" på din blogg. Vet inte om du minns mig. Senast vi sågs var nog någon onsdagskväll ute vid stugan som ligger granne med Drottningholm. Färdmedlet var HD. Vi jobbade ju på samma ställe ett tag också. Jag flyttade ut på landet en bit från Enköping 2003.

Kul att ni funderar på att "hit the road" igen, och att en ny bok är på gång.
Man blir lite sugen på att koppla in guran igen....

Ha det bra.